החידוש הטכנולוגי שחולי הסוכרת חיכו לו

אין ספק שהסוכרת היא מלכת המגיפות של המאה ה-21, בישראל בלבד כל אזרח חמישי הוא סוכרתי או טרום סוכרתי. חידוש מדעי שחתומים עליו מדענים ממכון ויצמן מוגדר כעת בכל העולם כ'מפץ הגדול' של המחלה. כל הפרטים בכתבה הבאה:

(שנה גודל)

"הסוכרת זה כמו בן משפחה נוסף אצלנו" אומרת מאיה (37) מרמת גן.
"היא תמיד שם: מסביב לשולחן בארוחות שישי, בקניות השבועיות בסופר עם החיפוש אחרי המוצרים עם הסמל של אגודת 'איל', במסעדות ובאופן כללי בשגרה היומיומית.
אני דור שלישי ושני לחולי סוכרת, משני הצדדים. ובשבוע שעבר אפילו אחי הגדול שהתנדנד כמה שנים טובות באזורים האפורים של מדדי הגלוקוז – נכנס באופן רשמי למועדון הסוכרתיים עם 150 מ"ג גלוקוז לדציליטר.
מה שמבאס זה שלמרות הפנאטיות וההיצמדות שלי לתפריט מקופת החולים, בלי מאפים מתוקים, בלי לחם לבן ועם תפוח אחד ביום – אני מרגישה שזה רק עניין של זמן עד שהסוכרת תגיע עד אליי".

"מאיה אולי לא יודעת, אבל החרדה שלה לגמרי נכונה" אומרת ד"ר מריאלה גלאנט, אנדוקרינולוגית ממרכז גלאנט לטיפול בסוכרת: "יש סיכוי טוב שאם היא תמשיך בהמלצות התזונה הגנריות – הסוכרת תתפוס אותה וכשהיא תתפוס אותה היא גם לא תעזוב.
יש לזה הסבר מאוד פשוט: הדיאטות הגנריות שרובנו נצמדים אליהן זה פייק ניוז
בחודשים האחרונים העיתונות המדעית והרפואית בעולם מדברת על הבשורה שיוצאת מישראל שאומרת פעם ראשונה באופן ברור ומוכח:  אנשים שונים מגיבים באופן שונה לאותו מזון ובשביל לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם חייבים לרקוח תפריט אישי ומדויק שמבוסס על החיידקים האישיים ועוד פרמטרים פרסונליים".

לכל אחד יש מספר ת.ז משלו, אז למה לא כשמדובר על תזונה?
למהפכה החדשנית שמתחוללת בשנה האחרונה בתחום הסוכרת אחראיים, איך לא, שני פרופסורים ישראלים. במשך 5 שנים ארוכות צללו פרופ' ערן סגל ופרופ' ערן אלינב ממכון ויצמן למחקר יוצא דופן שבסופו הצליחו לעשות את הבלתי ייאמן ולספק הוכחה מדעית לכך שאנשים מגיבים אחרת לאותם מזונות בדיוק.
המחקר מצא שכל מזון שנכנס לגוף שלנו ופוגש את חיידקי המעיים הייחודיים לנו, משפיע בצורה שונה לחלוטין על רמות הסוכר אצל כל בן אדם.

בעברית פשוטה: יכול להיות שמישהי שאוכלת כל בוקר פרוסת לחם מחיטה מלאה עם גבינה לבנה 3% ובטוחה שהיא "שיא הבריאות" – בעצם מתעללת בגוף שלה ומקפיצה את רמת הסוכר הדם, מבלי לדעת בכלל.
הטוויסט המפתיע הוא שיכול להיות שדווקא אספרסו קצר עם קרואסון שוקולד יעשו את העבודה ויורידו את הסוכר בדם.

5 שנים של מחקר חיידקים | מכון ויצמן למדע

ואז המוחות של מכון ויצמן פגשו את מייסד צ'קפוינט והשאר היסטוריה
"למרות שהתגלית המדעית עברה בשקט תקשורתי יחסי, הבנו מהר מאוד שלצמד הפרופסורים מרחובות יש זהב בידיים". אומרת ליהיא סגל מנכ"לית DAYTWO, הסטארט אפ הישראלי שלקח את המחקר המהפכני צעד קדימה: "בשיתוף פעולה נדיר בין הפרופסורים מויצמן ואחד ממייסדי צ'ק פוינט, פיתחנו את השיטה האולטימטיבית שמאפשרת לכל אחד ואחת לגלות את הסוד הכי כמוס של הגוף: מהי התזונה המושלמת עבורו.
גייסנו את המדע והטכנולוגיה ויצרנו בדיקה ביתית שנשמעת לעיתים עתידנית, ובסופה אנחנו יודעים להגיד לכל אחד מה לא לאכול ובעיקר: מה כן לאכול, והכל אישי! כושר החיזוי והירידה לפרטים שאנחנו מצליחים להגיע הם חסרי תקדים בישראל ובעולם המערבי כולו.
והאפקט? יכול להיות מיידי וישיר: אורח חיים בריא יותר ונרמול רמות הסוכר בדם.
בעתיד כשיתגלו יתר מסתורי חיידקי המעי, DayTwo מקווה לשנות את השיח למיגור מחלות מטבוליות ואפילו מניעת סרטן.
מה שהתחיל בשקט בשקט במעבדה אחת במכון ויצמן הפך לתגלית שמככבת בכותרות ענק ב'ניו יורק טיימס' ובתקשורת הבינלאומית, וכעת גם הציבור הישראלי נחשף אליו בזכות הסדרה המדוברת של גיא זוהר ששודרה בערוץ 10".

טליה מרקוביץ' מצפון הארץ מספרת כי במשך הרבה שנים סבלה מרמת סוכר גבוהה בדם וכל חייה הייתה בדיאטות שונות ומשונות שרק גרמו לה לרדת ומהר מאוד לעלות חזרה במשקל. "מאז שהתחלתי לעבוד עם המלצות התזונה המותאמת אישית של DayTwo, אני מרגישה טוב יותר, ישנה טוב יותר, לא רעבה ולא מותשת, ובעיות בריאות שהיו לי כבר נעלמו או השתפרו מאוד. העבודה עם שיטת Day Two אפשרה לי להוריד את ה-HbA1c שלי בצורה משמעותית רק באמצעות תזונה, ואפילו הורדתי כבר 14 ק"ג מהמשקל", היא מספרת.

תפריט תזונה מותאם אישית שמבוסס על מחקר פורץ דרך | מתוך האפליקציה של DayTwo

איך זה עובד, מה המחיר ומתי אפשר להתחיל?
כאן מגיע החלק הכיפי:
לאחר רישום זריז של פרטיכם נציגי DayTwo יקבלו את הנתונים בזמן אמת, יקלטו אתכם למערכת ויוציאו אליכם שליח עד הבית שימסור באופן אישי את הערכה הייחודית ובה מבחנה לאיסוף דגימת צואה. וזהו.
מכאן הכדור עובר לגזרה המדעית והמוחות של DayTwo מתחילים לעבוד ב'פול גז': דגימת הצואה מגיעה למעבדה שבה חיידקי המעי עוברים מיפוי מקיף ברמה גנטית. את התוצאות שמתקבלות, יחד עם נתונים אישיים נוספים של הנבדק, מזינים אל תוך האלגוריתמים המשוכללים של DayTwo כשבסופם מגיעה ה"לידה" המיוחלת – התפריט האולטימטיבי.
את הממצאים המדעיים וההמלצות הספציפיות מגישה התזונאית הקלינית הראשית, כשלסיום כל נבדק ונבדקת מקבלים גישה לאפליקציית תזונה מדויקת ואישית, בה מוצג באופן ויזואלי וברור מהן המלצות התזונה עבור אותו אדם.
ההמלצות הן מדוקדקות, מקיפות וכוללות חיבור ישיר למאגר ענק הכולל יותר מעשרות אלפי פריטי מזון – מארוחות מורכבות ועד לנישנושים, והכי חשוב: ההמלצות כל הזמן מתעדכנות ומשתנות בהתאם לשינויי המשקל וההתקדמות של המשתמש.

בסופו של דבר, כולם מבינים שסוכר גבוה זה הקטסטרופה הכי גדולה שמתחוללת בגוף שלנו והוא האבא והאמא של כל המחלות בעידן המודרני: מסוכרת והשמנת יתר, דרך מחלות לב וכלי דם ועד סרטן.
החדשות המשמחות הן שסוף סוף נמצאה הדרך לנצח את הסוכר באמצעות בדיקה פשוטה, אלגנטית וסופר מתוחכמת.

לרכישת הערכה המהפכנית של DAYTWO לחצו כאן>>

שינוי גודל גופנים